* Projectplannen kunt u downloaden op de pagina 'Documenten' 

 

2021 Oeganda

BOUWEN AAN VAKOPLEIDINGEN JONGEREN

Voor de vakopleiding van kansarme jongeren in ICT, Confectie en Schoonheidsspecialiste is er huisvesting vereist. Moving On wil TWEE kleine gebouwen bouwen voor de jongeren die van ver komen. Eén gebouw voor mannen en één voor vrouwen. Per gebouw kunnen 24 jongeren worden gehuisvest. Kosten voor één gebouw bedragen € 19.875,- per gebouw, inclusief bedden, lakens, gordijnen enz. BOUW MEE AAN EEN SUCCESVOLLE TOEKOMST VOOR JONGEREN.

2021 Oeganda

ZELFREDZAAMHEID

  • Door landbouwopbrengsten is het onderwijsprogramma binnen 5 jaar door eigen inkomsten lokaal volledig dekkend;

  • Door een surplus van deze landbouwopbrengsten, wordt een spaarpot gecreëerd voor onderhoud en andere soms niet mee getelde kostenposten. Tevens kunnen hiermee ook projecten op het gebied van gezondheidszorg worden gefinancierd door onze lokale partner.

 

 

2021 Oeganda

Vakonderwijs door zelfredzaamheid en duurzame zonne-energie (PP zie documenten)

Moving On draagt bij aan vakonderwijs door het verlenen van geld besparende zonne- energie.

Een aantal voordelen van zonne-energie zijn duidelijk. Elektriciteit is duur, dus bespaart veel geld. Er kan altijd les worden gegeven en bovendien is zonne-energie stabiel! en milieu vriendelijk.

Voor het hele projectplan zie Documenten.

 

2020

SLAAP ACCOMMODATIE VOOR WEESJONGENS

In 2019 hebben wij een projectplan gemaakt voor de financiering van slaap accommodatie voor wees- jongens in Oeganda. In 2020 is het gebouw gereed gekomen dankzij de mooie bijdragen van diverse sponsors. Door verandering van de wetgeving waren stichtingen verplicht het aantal slaapplaatsen per zaal met 35% te verminderen. Hierdoor was het nodig om een aantal slaap accommodaties bij te bouwen.

 

 

 

2020 ZELFREDZAAMHEID

En van de Moving On speerpunten is om projecten financieel onafhankelijk te maken. Het eindeloos voorzien van schoolgelden voor leerlingen is op lange termijn veel duurder dan het investeren in landbouwprojecten, waarvan de winst geheel ten goede komst aan de scholen. Bovendien wordt er werkgelegenheid geschapen in gebieden waarin werkeloosheid wel kan oplopen tot 80%! Moving On heeft aan diverse projecten mogen bijdragen om zelfredzaamheid te stimuleren en te realiseren. 

 

 

2019 Oeganda

WATERTOREN

In 2018 hebben wij een campagne gehouden om een kleuterschool te voorzien van water. Deze watertoren is gerealiseerd in het jaar 2019! De watertoren zal niet alleen de kleuterschool voorzien van water, maar ook nog twee scholen en diverse behuizingen voor schoolstaf en studenten, die gereed zullen komen in het jaar 2021. Alle sponsors en donateurs, hartelijk dank.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018

AMBULANCE MOZAMBIQUE

Een ambulance was nodig om de geboorte kliniek te openen in Pemba, Mozambique. Deze zal voorzien in transport bij spoedgevallen bij bevallingen. Moving On heeft een bijdrage mogen leveren aan deze levensreddende ambulance. Terwijl in de provincie "ambulances" nog bestonden uit paard en wagen, bracht deze moderne Toyota ambulance de vereiste snelheid bij spoed gevallen.

 

 

 

 

 

2009 tot 2020

WATERPOMPEN IN OEGANDA

Veilig drinkwater is een eerste levensbehoefte.

In 2009 is de eerste waterpomp geslagen. Vóórdat deze pomp er was stierven er jaarlijks kinderen én volwassenen aan dysenterie, cholera en tyfus, door het drinken van vervuild water uit poelen. Sindsdien heeft Moving on waterpompen gerealiseerd in vele dorpen. 

Uit onderzoek is gebleken dat de sterfte aan bovengenoemde ziektes tot bijna 0% was teruggedrongen in de dorpen waar deze pompen zijn.