Schoon drinkwater = Leven en gezondheid

 

Maar wat heeft het voor zin om kinderen op te leiden op school als daarvan jaarlijks een aantal om het leven komt door onveilig drinkwater?

Om dit een halt toe toe te roepen werd op het schoolterrein in 2009 na een inzamelingsactie de eerste waterpomp gegraven. Vóórdat deze pomp er was stierven er jaarlijks kinderen én volwassenen aan dysenterie, cholera en tyfus, door het drinken van vervuild water uit poelen. 

Nadat Moving On deze noodzaak zag, zijn wij gestart met waterprojecten. Inmiddels hebben we waterpompen gerealiseerd in vele dorpen.

Uit onderzoek is gebleken dat de sterfte aan bovengenoemde ziektes tot bijna 0% was teruggedrongen in de dorpen waar deze pompen zijn geslagen.

Onze werkwijze: Bij elke pomp wordt een watermanagement comité geïnstalleerd van en door mensen uit het dorp, die met bijdragen van de bevolking een spaarpotje aanleggen van waaruit onderhoud en eventuele reparaties kunnen worden betaald. We hebben veel pompen gezien in Oeganda, die niet meer werken door een defect, of omdat het grondwaterpeil gedaald is, waardoor een put zou moeten worden verdiept.

KOSTEN WATER VOORZIENING:

1. REPARATIE OF VERDIEPING WATERPOMP € 250,-

2. HET PLAATSEN VAN EEN NIEUWE GEGRAVEN WATERPOMP € 1500,- (ca 30 meter diep)

3. HET PLAATSEN VAN EEN DEEP WATER WELL € 3250,- (Dit is 50% van de kosten. De andere helft wordt betaald door het provinciale waterbedrijf voor een borewell van ca 200 meter diep)

Wilt u helpen om een waterpomp te financieren? Dan kunt u doneren via onderstaande button of neem contact met ons op: 

mail naar secretariaat@stichtingmovingon.org

of bel Bart op 06 233 06 825